Cześć, Michał z grill360.pl. Przygotuję dziś stek z polędwicy wołowej, ale w trochę innej odsłonie ponieważ będę go skrajał na cienkie plasterki i podam z bułką ciabatta, pomidorem, czerwoną cebulą, sosem majonezowo – chrzanowym i delikatnie doprawimy to serem z niebieską pleśnią – Także szykujcie się na eksplozję smaków 🙂

Ciabatta z grillowaną polędwicą – przygotowanie

Przed wrzuceniem na ruszt, setka oliwimy, pieprzymy i solimy. Wrzucamy na ruszt. Do naszego sosu użyjemy łyżeczkę startego chrzanu, półtorej łyżeczki majonezu, oliwy, trochę octu winnego, sól, pieprz, wszystko mieszamy. Sos jest bardzo dobry, lekko kwaskowaty.

grillowana_ciabatta_z_poledwica_wolowa_sosem_majonezowo_chrzanowym_i_serem_plesniowym_przepis_Michała_Dobosza Ciabatta z grillowaną polędwicą

Kroimy ciabattę, starając się nie przekroić jej całkiem, kroimy pomidora i cebulę, w krążki. Bułeczki wrzucamy na strefę pośrednią, możemy je posmarować naszym sosem, pokruszymy trochę sera pleśniowego i ułożymy na nich cebulę.

Stek jak zwykle musi trochę odpocząć więc odkładamy go pod przykryciem na 10 minut. Po tym czasie kroimy naszego setka, możemy go także posolić i delikatnie przyprószyć pieprzem. Układamy go do środka naszych ciabatt. Na niego układamy pomidora i trochę rukoli. Idealne ciabatty na śniadanie, obiad i kolację 🙂 Samczego!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl