Dziś na grillu wariacja hiszpańsko – włoska. Połączenie tradycyjnego chleba włoskiego – Focaccia, podana z hiszpańskimi szaszłykami z chorizo, krewetkami i limonką. Danie, które zachwyca wyglądem i smakiem!
Włoska Focaccia i hiszpański szaszłyk
Focaccia to potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa podawany z różnymi dodatkami. Nasza wersja jest tradycyjna, z rozmarynem i solą morską. Chleb poprzez specjalny sposób wyrabiania i czas wyrastania, jest niezwykle puszysty i miękki w środku a jednocześnie chrupiący na zewnątrz.
Doskonale komponuję się z hiszpańskimi szaszłykami z chorizo, krewetek i limonki. Polane emulsją z czerwonego wina, chilli, natki pietruszki i czosnku. Całość nie tylko pięknie wygląda ale także doskonale smakuje.
Koniecznie sprawdźcie nasz przepis na to aromatyczne danie w wykonaniu Michała Dobosza i Kacpra Salzmana!
CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl