Cześć, Michał Dobosz i Natalia Zbroja, która prowadzi naszą akademię zdrowego grillowania, przygotujemy fajne przekąski na grilla. Szybkie i proste danie, grillowane szparagi z melonem, owinięte szynką parmeńską i posypane orzechami brazylijskimi.

Grillowane szparagi – przygtowanie

Szparagi mamy przygotowane, obrane, to nasz sezonowy akcent. Teraz zabieramy się za obieranie melona. Zanim nasze szparagi trafią na grilla, musimy je nieco przygotować. Skropimy je delikatnie oliwą, doprawimy sola i pieprzem, układamy na ruszcie. Kiedy szparagi będą gotowe ściągamy je z grilla, będziemy je łączyć z melonem, owijać szynką parmeńską, i z powrotem położymy na kilka minut na ruszt. Każdy szparag zostanie połączony z melonem i z dwoma plasterkami szynki parmeńskiej. Tak przygotowane szparagi, ponownie układamy na grillu i będziemy je opiekać z każdej strony około 2 minuty.

Grillowane szparagi Michał Dobosz przepisy Grill360

Naszym ostatnim akcentem będzie położenie naszych posiekanych orzechów brazylijskich na gotowe szparagi z melonem.

Nasze szparagi wyglądają pięknie, są delikatnie zarumienione, własnie taki miał być nasz efekt końcowy. Całość polejemy gęstym octem balsamicznym.

Samo zdrowie, życzymy smacznego!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl