Sezon grillowy trwa w najlepsze a na naszym grillu wylądował kolejny porządny kawał mięsa! Tomahawk bo o nim mowa, podaliśmy z masłem cytrynowym z nutą mięty. Sprawdźcie koniecznie jak przyrządzić takiego pysznego Lemon Butter Steak!
Tomahawk to jeden z najlepszych steków jakie możecie przyrządzić na grillu. Mięso samo w sobie jest pełne smaku. My postanowiliśmy jednak urozmaicić przepis i dodać masło cytrynowe.
Lemon Butter Steak – Tomahawk z masłem cytrynowym
Mało cytrynowe jest bardzo proste do przygotowania. Wystarczy je zblendować ze skórką cytryny i wyciśniętym sokiem, dodać sól, pieprz, liście mięty. Zawinąć w papier do pieczenia i schować co najmniej na noc do lodówki.
Przed grillowaniem steka skrapiamy jedynie odrobiną oliwy z oliwek, wrzucamy na ruszt i grillujemy po kilka minut z każdej strony. My postanowiliśmy grillować na płycie żeliwnej, na której obok mięsa ułożyliśmy dwie połówki cytryny. W czasie grillowania nadały one dodatkowego smaku.
Steka podajemy układając na wierzch wcześniej przygotowane masło cytrynowe. Danie prezentuje się wyśmienicie a smakuje jeszcze lepiej!
CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl