Cześć, nazywam się Michał Dobosz, zajmuję się szeroko pojętym tematem grillowania. Dzisiaj przygotuje dla Was klasyczne burgery, z moim autorskim sosem na bazie karmelizowanej czerwonej cebuli z dodatkiem majonezu i ogórka kiszonego. Zapraszam!

Burgery – przygotowanie

Zaczynimy od przygotowywania sosu. Na patelnie wsypujemy brązowy cukier i zalewamy go winem. W tym czasie kroimy czerwoną cebulę w pióra, wrzucamy na patelnie i czekamy aż powstanie nam konsystencja konfitury. Naszą cebule mieszamy z majonezem, dodajemy także ogórka kiszonego.

Pora na nasze mięso. Smarujemy je delikatnie olejem, wrzucamy na ruszt. Na grillu układamy także chlebek żytni, który idealnie będzie pasował do naszych burgerów. Spód burgera smarujemy przygotowanym wcześniej sosem, układamy mięso, liść cykorii, pomidor i zamykamy. Burgery są gotowe, aby były bardziej stabilne w środek burgera wbijmy wykałaczkę.

Smacznego!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl