Dziś na ruszcie jedno z najpopularniejszych dań. Klasyczny Cheeseburger podany z konfiturą z czerwonej cebuli i szpinakiem. Jeśli kiedykolwiek najdzie Was ochota na burgera, koniecznie wypróbujcie naszą wersję!

Klasyczny Cheeseburger

Podstawą dobrego burgera, jest dobrej jakości mięso. Jednym z najważniejszych czynników jest to, aby posiadało ono około 20% tłuszczu. Mięso wystarczy odrobinę doprawić, polać oliwą i wrzucić na ruszt!

Cheeseburger

Nasze cheeseburgera podajemy z konfiturą z czerwonej cebuli. Jest to dodatek, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu a jednocześnie bardzo wzbogaca smak tego tradycyjnego dania. Czerwoną cebulę wystarczy wrzucić na patelnię z octem winnym lub czerwonym winem i dodać nieco brązowego cukru lub miodu.

W Cheeseburgerze jedną z głównych ról odgrywa oczywiście ser. My postanowiliśmy roztopić dużą ilość sera i na końcu polać nim mięso. Najlepsze do topienia będą twarde sery.

Zielonego akcentu naszemu ser burgerowi dodał szpinak. Całość podaliśmy z domowej roboty ketchupem. Smacznego!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ