Pomysł na letni, pyszny i efektowny deser z grilla? Flambirowane banany w rumie z cynamonem i skórką cytryny! Dziś Michał Dobosz prezentuję jak przygotować taki deser. Koniecznie sprawdźcie!

Flambirowane banany w rumie

Pierwsze skrzypce w naszym deserze grają oczywiście banany. Obieramy je ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Na tarce ścieramy skórkę z cytryny.

Na patelni ustawionej na grillu dodajemy masło oraz dwie łyżki brązowego cukru Muscovado. Wrzucamy banany i podsmażamy do momentu aż zbrązowieją dzięki karmelowi jaki wytworzył się na patelni.

Flambirowane banany Michał Dobosz grilluje przepisy Grill360

Pora na flambirowanie! Dolewamy rumu, który odparowując “podpali” banany i tym samym nada im charakteru. Na koniec jeszcze tylko starta skórka z cytryny i odrobina cynamonu.

Deser możecie serwować sam lub z dodatkiem lodów. Pięknie wygląda i smakuje przepysznie!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ