Kto powiedział, że deseru nie można zrobić na grillu? Dziś przygotuje dla Was grillowane ananasy! Koniecznie sprawdzicie przepis.
Grillowane ananasy – przygotowanie
Ananas kroimy i obieramy z skórki. Najlepiej ananasa obrać tak aby nie pozowały nam żadne ciemne elementy ani zielone. Ananasa kroimy w plasterki, takie około jedno centymetrowe. Z naszych ananasów wykrajany środki, one są niesmaczne.
Zanim naszego ananasa wrzucimy na grilla, posmarujemy je wcześniej przygotowaną marynatą, na bazie cydru, miodu i cynamonu. Do miski wlewamy cydr, trochę miodu, który nam fajne z karmelizuje i ścieramy laskę cynamonu. Smarujemy nasze ananasy. Będziemy je także smarować w trakcie grillowania. Zamarynowane ananasy wrzucamy na już rozgrzany grill. Przerzucamy na drugą stronę naszego ananasa, od razu widać, że jest pięknie grillowany z jednej strony. Możemy dodatkowo go jeszcze przesmarować naszą marynatą, której nam troszkę zostało
Ananasy są gotowe, Smacznego!
CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl